Muut projektit

ISLAND

Island-teema käsittelee ilmastonmuutoksen ja nykymetsätalouden eläimille aiheuttamaa elintilan kaventumista. Tietynlaisen elinympäristön vaativat eläin- ja kasvilajit jäävät tällöin ikään kuin vangeiksi ”saarekkeille”. Esimerkiksi pohjoisten alueiden eläimille ilmaston lämpeneminen on katastrofaalista. Niillä ei yksinkertaisesti ole tilaa siirtyä pohjoisemmaksi lämmön ja sen mukana tulevien kilpailevien lajien tieltä.

Myös metsiemme monimuotoisuus on uhattuna voimakkaan maankäytön ja metsätalouden seurauksena. Tästä seuraa toisenlaista ”saarettumista”, kun esimerkiksi avohakkuiden myötä metsäalueet pirstaloituvat ja vanhoja metsiä ei ole enää riittävästi.

Vaikka vaarassa ovat ensisijaisesti niin sanotut spesialistilajit, on hyvä muistaa, että vaarantamalla luonnon monimuotoisuuden ihminen vaarantaa ennen pitkää myös oman olemassaolonsa. Näennäisesti Island-teeman teokset ovat kauniita kuvia luonnonsuojelualueiden ja metsien yksityiskohdista.

Island-näyttelykokonaisuus pitää sisällään suurikokoisia lyijykynä piirustuksia sekä installaatioita.

Puutalossa: Pala taivasta -taidetaloprojekti

Tampereen nykytaiteen museo, Tampere

Pala taivasta −taidetaloprojekti toi kesällä 2012 kymmenen pientä taidetaloa elävöittämään Tampereen katukuvaa. Kaupunkitaidetapahtumassa etsittiin uusia tapoja yhdistää taidetta ja arkkitehtuuria, oppilaitoksia ja yritystoimintaa. Tampereen taidemuseon johdolla toteutetussa projektissa oli mukana 21 kuvataiteilijaa.

Kun metsä mustenee

Kun metsä mustenee -installaatio on tunnelmallinen kuvaus suomalaisen metsäsuhteen muutoksesta. Installaation suuret kolme metriä korkeat lyijykynäpiirustukset edustavat installaatiossa vanhaa monimuotoisempaa metsää ja installaation päähän sijoittuva valokuva nykymetsää sen karuimmassa muodossa. Realistisesti piirretyt puut toimivat myös henkilökuvina eri puulajien edustajista.

Kun metsä mustenee on vanhankansan sanonta, joka tarkoittaa huononevaa säätä. Tekijälle metsän musteneminen tarkoittaa tässä yhteydessä nykymetsien monimuotoisuuden vähenemistä.

Teoksella halutaan korostaa metsien henkistä arvoa.

Kun metsä mustenee -sarjaan kuuluu myös valokuvia. Löydät ne valokuvat osiosta.

Liitto

Suomalaisen mytologian karhuaiheinen teoskokonaisuus suunniteltiin alunperin Taidekeskus Salmelan alueella sijaitsevaan huvimaja Höijeriin.

Taidetta jakokaapeissa 3